Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita, se pun 2 oua si un varf d
Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita, se pun 2 oua si un varf de lingura de faina, zahar dupa placere, cateva stafide fara samburi, alese si spalate. Se amesteca totul bine si se pune cu lingura pe foaia bine unsa cu unt. Se intinde cu cutitul, astfel ca sa fie patura egal de groasa. Se intorc pe masa partile ce atarna in jos, ridicandu-le cu marginea fetei de masa si se stropesc cu unt. Se face un sul, cu ajutorul fetei de masa, pe care o ridicam dinspre partea lunga a mesei. Se taie sulul in lungimea tavei, astfel ca sa incapa 2 sau 3 bucati in tava. Se unge tava cu unt, se aseaza placinta, se stropeste si deasupra cu unt, si se da la cuptor vreo jumatate de ora, la foc potrivit. Cand e gata, se taie bucati, se aseaza pe o farfurie, se presara zahar si se serveste calda.
Se poate servi cu smantana.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post