Scones cu cascaval

1. Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. 2. Se adauga untul si cascavalul ras. 3. Se adauga laptele si galbenusul. Se framin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5
  • 5 dl faina (1 dl faina = 60 grame faina)
  • 5 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 50 gr unt moale
  • 50 gr cascaval ras
  • 1
  • 5 dl lapte
  • 1 galbenus

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron.

2. Se adauga untul si cascavalul ras.

3. Se adauga laptele si galbenusul. Se framinta aluatul.

4. Se intinde aluatul cam de un cm grosime, se taie patrate, etc, se pun pe o tava pe care s-a pus hirtie pergament (de copt).

5. Se pune cuptorul la incalzit, la 200 grade c. Se lasa intre timp aluatul sa creasca, cam 15 min. Se coc in mijlocul cuptorului, cam 20 de minute.
Se servesc calde

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors