Sarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Pentru reteta de sarailie aveti nevoie de nuca macinata, miere de albine, foi de placinta si unt sau ulei.
Sarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Seamana foarte mult cu baclavaua, iar Sarailiein limba turca ar insemna „ceea ce tine de palatul sultanului”.
Foile de placinta se taie pe latime si pe lungime astfel incat sa obtineti 4 dreptunghiuri de foi.
Foile se ung cu putina apa si unt topit dupa care se presara peste nuca macinata. Rulati apoi aluatul pe batul de frigaruie - aliniat pe latura mica a foii, iar extremitatile foii se imping catre centru. Dupa ce le-ati rulat pe toate, puneti sarailie cu nuca in cuptorul incins pentru circa 40 de minute.
In acest interval faceti sirpoul. Fierbeti apa cu esenta de vanilie, miere si scu de lamaie si lasati sa fiarba timp de 8 minute.
Dupa ce scoateti sarailiile cu nuca din cuptor, turnati peste siropul fierbinte.
Dupa ce s-au racit complet, le pastrati in frigider inainte de a fi servite.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.
Alte retete de prajituri recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post