O reteta traditionala romaneasca din zona Moldovei. "Poale-n brau” cu branza dulce si stafide sau branzoaice, cum li se mai zice, numai bune de savurat calde, in zilele friguroase.
Aluatul l-am pregatit asa:
Am topit zaharul in lapte caldut. Am batut putin ouale. Apoi, intr-un vas mai mare, am amestecat faina cu drojdia si am adaugat pe rand celelelalte ingrediente: ouale batute, laptele cu zaharul topit, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Am mai adaugat faina pana cand am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini.
Am acoperit vasul cu un prosop si am lasat la dospit, la cald, pana compozitia si-a dublat volumul.
Intre timp, am pregatit umplutura, amestecand branza de vaci cu ouale, stafidele, zaharul si esenta de rom.
Cand aluatul a dospit, l-am impartit in 10 bile si am inceput sa pregatesc branzoaicele.
Am luat fiecare bila pe rand, am intins-o putin cu sucitorul (cam 10-15 cm diametrul) si am pus in mijloc o lingura de compozitie. Apoi am impachetat in forma de plic avand grija ca ultima data sa lipesc bine aluatul ca sa nu se desfaca la copt.
Am pus branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am mai lasat o jumatate de ora la dospit.
Dupa care le-am uns cu galbenus si lapte si le-am dat la cuptor circa 30-40 de min. (pana s-au rumenit frumos).
Cand s-au copt, le-am scos din cuptor si imediat le-am uns cu siropul preparat din apa si zahar.
Sunt foarte bune servite calde!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post