Pentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin cate putin.
Pentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin cate putin, amestecand pana se face ca o smantana groasa. Se presara cu faina si se lasa la cald, ca sa creasca. Faina ramasa se pune intr-un vas mai mare, se face loc la mijloc si se pun ouale batute cu putina sare, o lingura de unt topit si una de ulei. Se adauga si plamadeala crescuta si se framanta bine de tot, pana ce aluatul se desprinde de pe maini si da pe vas. La framantat se pune atata lapte sau apa calduta, incit sa se obtina un aluat potrivit de moale.
Pentru umplutura de la poale in brau se framanta separat branza de vaca sau de oi cu untul, se adauga ouale, laptele, faina, zaharul si sare cat trebuie. Se intind pe rand foi potrivit de groase, se taie patrate de 15 cm. Se umplu cu branza, se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata catre mijloc si se lipesc bine ca sa nu iasa branza. Se ung pe deasupra cu ou batut si se coc in tava, la foc potrivit.
Poale in brau se servesc calde.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios