Poale in brau

Aceasta reteta am invatat-o de la bunica mea si ma mandresc cu aceste placinte sunt foarte bune. Va recomand cu drag sa incercati reusita este de 100% si un gust deosebit de bun.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Gris
  • Aluat:
  • 600 g faina,
  • 25 g drijdie,
  • 150 g zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 2 oua,
  • o lingurita sare,
  • razatura de la o lamaie
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 700 g branza,
  • 2 linguri gris,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar
  • o lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare

Din 600 g faina, 25 g drijdie, 150 g zahar, 200 ml lapte, 2 oua, o lingurita sare, razatura de la o lamaie si 150 g unt facem un aluat pe care il lasam la dospit 30/35 min.

Din 700 g branza, 2 linguri gris, 2 galbenusuri, 100 g zahar si o lingurita esenta de lamaie pregatim umplutura.

Cand aluatul a crescut il portionam in 12 bilute.

Fiecare bucata se intinte in forma rotunda si in mijloc adaugam cate 2 linguri de umplutura, dupa care o impachetam.

Procedam asa pana la ultima biluta. Cand am terminat le asezam in tava unsa si le ungem cu ou.

Le introducem la cuptorul preincalzit pentru 30/40 min.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce