Placinte mocanesti

Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un sfert de ora. In acest ti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 oua
  • 1 ceasca ulei
  • 1 praf sare
  • 1 ceasca apa calda
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de burduf
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un sfert de ora. In acest timp se amesteca branza de burduf cu mararul verde tocat marunt. Aluatul se taie bucati si se intind foi mari de marimea unei farfurii. Se asaza compozitia de branza cu marar pe fiecare foaie de aluat, deasupra se asaza alta foaie si se lipesc cu grija marginile, rasucindu-le spre interior, jur imprejur. Se pun apoi placintele la copt, intr-o tigaie cu ulei fierbinte.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Chiftele

Placinta cu mere

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala