Placintele cu mere sunt acele delicioase si savuroase pachetele pline de arome si care te fac sa mai vrei inca cate o suta dupa prima imbucatura.
Mod de preparare:
Se face mai intai maiaua, punem drojdia cu un varf de cutit de zahar si o frecam pana cand se lichefiaza, apoi turam 50 ml lapte si faina astfel incat sa se faca ca o smantana groasa; punem pentru 15 minute la cald si dupa ce cantitatea s-a dublat adaugam restul de lapte, untul topit, coaja de lamaie, sarea, oul si framantam cca 20 de minute,daca mai este necesar mai adaugam faina .
Aluatul se pune apoi la crescut pentru 20,25 de minute. Intre timp facem umplutura din mere: spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoare, adaugam grisul, siropul, zaharul si scortisoara.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem si taiem in patrate egale, punem cate o lingura de umplutura si formam placinta aducand fiecare capat la mijloc. Le mai lasam sa creasca un pic, apoi le punem la cuptorul incins pana cand se rumenesc frumos.
Placintele cu mere se servesc cu zahar pudra vanilat si cu sirop de casa de la Bunatati din natura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post