Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ustensile: razatoare, oala, castron, sucitor, tava dreptunghiulara de 20x30 cm, o pensula pentru uns si un cutit.
Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau in robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.
Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.
Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!
Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!
Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.
Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.
Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post