Placinta cu dovleac

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ustensile: razatoare, oala, castron, sucitor, tava dreptunghiulara de 20x30 cm, o pensula pentru uns si un cutit.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 ml apa rece
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • 100-150 gr zahar
  • 20 gr unt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • plus zahar pudra pentru décor
  • ulei pentru uns tava00 g faina 3

Mod de preparare

  1. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau in robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.

  2. Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.

  3. Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!

  4. Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!

  5. Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.

  6. Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.

  7. Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.



Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors