Placinta cu branza de vaci

Se amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una peste alta, jumatate din

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr foi de placinta
  • 1 kg branza de vaci
  • 300 gr branza telemea
  • 150 gr stafide
  • 6-7 oua
  • 1 lingura gris
  • 1000 ml ulei
  • lamaie
  • 100 gr zahar farin

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una peste alta, jumatate din foile de placinta unse, fiecare in parte, cu putin ulei. Se toarna peste ele compozitia de branza, apoi se pun restul foilor. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Se serveste calda, pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Placinta cu mere

Placinta cu dovleac

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala