Placinta cu branza

Placinta cu branza este o placinta clasica, usor de facut si care raspandeste arome minunate in intreaga casa, care ii atrag pe toti cei dragi in jurul mesei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 lapte batut
  • 2 linguri de zahar
  • 50 g unt topit
  • 500 g faina
  • 1 lignurita sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 300 g crema de branza
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Branza se amesteca cu ouale batute, zaharul, esenta si amidonul.
Aluatul: Ouale se bat cu zaharul si sarea, adaugam untul racit, laptele batut, esenta. Faina cernuta se pune intr-un lighean, se face gaura in mijloc se adauga drojdia, amestecul de ou,(daca este nevoie se mai adauga faina) se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
Se imparte in 2 coca, se intinde cate o foaie, se adauga branza, se ruleaza. Se procedeaza intocmai si la al 2 lea, se ruleaza si se aseaza in tava de cozonac unsa bine cu ulei. Se acopera si se lasa la un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Se unge cu un galbenus desfacut cu putin lapte, se da la cuptor pana se rumeneste.


Placinta cu branza se serveste cu zahar pudra.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors