Pirosti nedospite

Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 25 g unt sau
  • untura sleita.

Mod de preparare

Pentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita. Se amesteca pana ce faina a cuprins toata untura. Se pune peste faina de pe masa, se adauga ouale, sarea si atat lapte caldut, cat se cere la framantat pentru a se obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta aluatul bine, apoi se imparte in trei bucati si fiecare se intinde separat, cat se poate de subtire. Se unge prima foaie cu untura sleita, se asaza deasupra a doua foaie, se unge si aceasta, iar deasupra se pune ultima foaie. Se impatureste in patru, se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la rece. Se intinde apoi o singura foaie, se fac pirosti si se coc la cuptor la foc iute.


Pirostile nedospite sunt bune calde.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii Deja au aparut florile de soc si mie imi place la nebunie socata, asa ca va invit la un pahar rece si...

Socata reteta bunicii
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce