Toamna cu miros de mere , nuci si scortisoara, cu alte cuvinte nici o toamna fara placinte aromate.
Mai intai pregatim umplutura: Curatam si radem merele pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Cand sunt calite suficient, tragem cratita de pe foc si adaugam nuca macinata. Lasam sa se raceasca pana pregatim aluatul
Aluat : Intr-un castron cernem faina si in mijloc presaram plicul de garant. Separat mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam osanza si mixam incontinuare, apoi laptele (toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, laptele nu trebuie incalzit). Rasturnam amestecul in castronul cu faina, adaugam si-un praf de sare, apoi incepem sa framantam aluatul, pana devine compact si nelipicios, lasam sa se odihneasca cca 15 min, apoi putem lucra cu el.
Eu l-am impartit in 3 parti inegale, in functie de marimea formei in care am copt invartita. Am intins foaie dreptunghiulara, am asezat merele si am rulat formand suluri umplute, pe care le-am si rasucit putin apoi le-am asezat in forme rotunde, le-am uns cu ou, am dat formele la cuptor, pe rand ca n-am cuptor mare, cca. 30 min, se face testul scobitorii.
Cand este gata, se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar si daca n-ai rabdare o mananci calda....
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post