Invartita

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la crescut. Dupa aceea, se intin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 20 gr drojdie
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 200 gr zahar
  • 2 pahare mici apa

Mod de preparare

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la crescut. Dupa aceea, se intinde o foaie subtire, se stropeste cu unt, se presara deasupra cu zahar si nuca macinata, se ruleaza si se baga in cuptor, la copt. Apoi, se scoate din cuptor, se insiropeaza si se introduce din nou in cuptor ca sa absoarba siropul.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Chec pufos

Placinta de dovleac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors