Galuste umplute cu prune

Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa de aluat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1 lingurita ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • prune cate se cer
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura unt
  • zahar.

Mod de preparare

Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa de aluat si se framanta pana se face un aluat ceva mai moale ca aluatul de taitei.Din el se face un carnat  gros de 2 — 3 degete, din care se taie bucatele de 1 cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare se imbraca o pruna. Se rotunjesc intre palme; cand sunt toate gata, se fierb in apa clocotita, putin sarata, dar la foc mic ca sa nu se terciuiasca. Se scurg. Se rumeneste pesmetul intr-o tigaie, se pun galustele, se dau in acest pesmet si se tin pana se usuca de apa. Se asaza pe farfurie, se toarna unt topit deasupra.  Dupa dorinta, se poate scoate samburele, in locul lui punandu-se o bucatica mica de zahar.


Galustele cu prune se servesc cu zahar pisat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors