Galuste din paine

Paine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot cubulete, ce se pun la prajit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 paine alba
  • 2 pahare lapte
  • 100 gr ulei
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingura untura
  • sare
  • verdeata

Mod de preparare

Paine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot cubulete, ce se pun la prajit un ulei. Separat se prajeste si ceapa tocata marunt. Se amesteca toate ingredientele, se adauga faina amestecata cu untura, un pahar de lapte, sare si verdeata. Se amesteca energic cu lingura de lemn pana ce se formeaza un aluat compact. Se strange aluatul intr-un tifon si se pune intr-un vas cu apa fierbinte. Se lasa la fiert aproximativ o ora, apoi se scoate galusca din servet si se presara cu pesmet prajit.


Se serveste taiata felii.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Rulada de porc Chiftele

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors