Galuste cu prune sau marmelada

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris, se lasa sa fiarba un sfert de ora.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g gris
  • 100 g malai
  • 100 g faina
  • 1 1/4 l apa
  • un varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • prune sau marmelada
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura ulei sau
  • ulei amestecat cu untura
  • zahar.

Mod de preparare

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris, se lasa sa fiarba un sfert de ora, se toarna apoi faina amestecand si se lasa sa rnai fiarba circa 10 minute. Se da la o parte. Cand s-a racorit, se ia cate putin aluat in palma, se intinde, se pune pruna sau putina marmelada si se rotunjeste. Separat se rumeneste pesmetul in ulei, se tavalesc galustele prin pesmet si se asaza intr-o tava ce se da la cuptor. Se tin pana ce se incalzesc.


Galustele cu prune se servesc cu zahar sau cu miere.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors