Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se tai
Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se taie in 12 felii egale. Intr-o tigaie, se caramelizeaza 5 linguri de zahar cu 30 g unt, in care se prajesc usor feliile de ananas. In urma feliilor de ananas, se adauga in tigaie, sucul de ananas si se fierbe pana se transforma in sirop. Se adauga romul si se lasa sa se raceasca. Se bate spuma tare albusul de ou cu o lingura de zahar si se incorporeaza smantana. Se intinde aluatul in 18 foi rotunde cu diametrul egal feliilor de ananas, se pun intr-o tava unsa cu unt si se coc timp de 10 minute. Se desprind din tava cu o spatula si se lasa la racit pe un gratar.
Se pun pe o farfurie, una peste alta, 3 foi, unse cu crema si cu cate o
felie de ananas intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra in strat gros si
alaturi se toarna sosul de ananas. In acelasi fel se prepara si restul
portiilor.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Tort diplomat
Ciocolata de casa
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post