Cornuri din aluat dospit

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata cu zahar, sare, rom si putin lapte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 g untura
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • rom
  • vanilie si
  • lapte cat se cere.

Mod de preparare

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, bine sleita, nu lichida, oul, drojdia muiata cu zahar, sare, rom si putin lapte. Se framanta bine, se lasa sa creasca. Se imparte aluatul in cinci bucati, care se intind cat mai rotund. Se imparte fiecare bucata in raze, in opt bucati si se fac cornuri care se umplu cu nuca, marmelada, branza. Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc bun.


Cornurile din auat dospit pot fi umplute cu branza, marmelada, etc.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors