Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc, se pune drojdia, galbenusurile.
Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc, se pune drojdia, galbenusurile, uleiul, zaharul, o lingurita de rom, sare, vanilie si lapte caldut (se adauga cu incetul pentru a nu se obtine un aluat prea moale). Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, turnand cate putin lapte, daca mai este necesar si la urma untul proaspat, topit, fierbinte cat poate suferi degetul, turnat putin cate putin, in timp ce se framanta aluatul de cozonac mai departe. Se lasa la cald sa creasca.
Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in trei parti egale, se ia pe rand fiecare bucata, se intinde intr-o foaie rotunda (cam cat o farfurie mare de masa) care se taie in raze, in opt bucati. Fiecare bucata se rasuceste in forma de corn, din afara spre mijloc. Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc iute. Se pot face la fel cornuri din aluat de cozonac umplute cu nuca, cu mac, cu magiun sau cu branza.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post