Cornulete delicioase cu gem

Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete aveti nevoie de oua, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, faina si gem.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2oua
  • 100g unt sau margarina
  • 100g zahar
  • 200ml lapte
  • 50g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde
  • gem

Mod de preparare

Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il iei de pe foc, adaugati zaharul si amesteci bine. Intr-un vas bati bine ouale,drojdia si sarea. Adaugi amestecul de unt si zahar, laptele caldut si amesteci bine.

Adaugi faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperi aluatul cu un prosopel de bucatarie si-l lasi la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 6 parti egale.

Intinzi fiecare parte in forma de cerc si il imparti in 8 apoi ungi fiecare parte cu gem. Rulezi cornurile si le lasi in tava la crescut 30 min. Dupa ce au crescut, se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.


Cornuletele cu gem se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors