Pentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.
Pentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora.
Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta. Din cand in cand se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund. Daca totusi se ingroase, se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri, din doua oua obtinandu-se intr-o tigaie mijlocie pana la 20 de bucati. Cand sunt toate gata, se umplu pe rand cu magiun sau cu dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se asaza intr-o forma si se dau cateva minute la cuptor, acoperite, sa se infierbante.
Inainte de a servi, clatitele cu dulceata sau magiun se presara cu zahar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post