Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si se taie foarte fin.
Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si se taie foarte fin. Pentru sase persoane se fac doua foi, fiecare dintr-un ou. Se recomanda ca taiteii sa fie pregatiti cu o zi mai inainte, ca sa aiba timp sa se usuce. Se pot cumpara gata de la placintarii. Se pune o lingura plina de unt intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in patrate de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.
Se opresc bucatile frumoase pentru pus deasupra. Celelalte se asaza unele langa altele pe o farfurie dreptunghiulara, se intinde frisca, batuta cu zahar si bine scursa de zer, intr-un strat gros, peste care se pun bucatile oprite, indreptand frisca pe margini cu cutitul.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post