Burek cu branza

O bunatate de placinta.

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Galbenus de ou
  • 1 canita zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura ulei
  • 4 Oua fierte
  • 1 esenta de rom
  • 500 g faina de grau
  • 50 g unt
  • 250 ml apa minerala
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 200 g branza sarata de oi
  • 300 g zahar
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Pentru aluat am folosit:

500 g faina de grau, 1 ou, 50 g unt, esenta, o canita de zahar, un cub mic de drojdie si am framantat cu apa minerala apoi mai spre final am adaugat ulei si am framantat bine aluatul.

Se lasa la crescut un pic.

Pentru compozitie am folosit:

1 kg branza de vaci dulce, 200 g branza de oi sarata, 4 oua, esenta, o cana de 300 g zahar, 200 g stafide.

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40 cm, am pus branza, am rulat si am inceput sa le asez din interior spre exterior, apoi am uns cu ou batut cu 2 linguri de miere.

Am pus deasupra seminte de susan si dupa ce am scos de la cuptor am uns iarasi cu miere indoita cu apa. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors