• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!• puneti
• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!
• puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica
• acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime
• taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti cate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat
• impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse
• puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele
• acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute
• amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula
• presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Savurati!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post