Blat de bezea

Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama de lamaie si vanilie si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar tos
  • lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama de lamaie si vanilie si se mai bate pana ce compozitia devine sticloasa si nu cade de pe tel. Se coace foaia 10-15 minute pe fundul tavii de tort, foarte bine tapetata. Se pune tava in cuptorul fierbinte si se face focul foarte mic. Cantitatile se multiplica in functie de numarul foilor dorite.

Cand blatul se rumeneste si se usuca, se scoate cu lama unui cutit de pe tava. Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Pandispan

Cornulete cu nuca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors