Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de marimea tavii in care le vom coace. Se unge tava cu unt.
Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de marimea tavii in care le vom coace. Se unge tava cu unt si se asaza 2 — 3 foi, stropite intre ele cu unt. Se presara un strat subtire de nuci tocate, se pune o foaie de aluat, se stropeste cu unt si iarasi. Se presara nuci. Se repeta pana se termina toate foile, oprind pentru asezat deasupra 3 — 4 foi frumoase, care se ung intre ele cu unt. Se moaie un cutit in unt fierbinte si se taie placinta in lung si in lat, formand romburi sau dreptunghiuri de circa 5 cm pe 7 cm. In lungul taieturilor, cum si pe margini, se toarna cateva linguri de unt topit care sa patrunda pana la fund. Se da la cuptor la foc foarte moale, tinandu-se circa o ora; cand incepe sa se rumeneasca, se toarna deasupra un sirop facut din zahar, apa si vanilie. Se mai lasa la cuptor cateva minute, pana ce a patruns tot siropul. Se scot baclavalele pe o farfurie si se mai toarna deasupra putin sirop.
Baclavalele sunt mai gustoase cand sunt pregatite cu o zi sau doua inainte de a fi servite.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post