Aluatul saracului

Cu acest aluat al saracului, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml de iaurt
  • o lingurita de bicarbonat
  • 10 linguri de ulei
  • 100 g zahar
  • sare
  • mirodenii si
  • faina cat cuprinde
  • Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 2 galbenusuri si
  • 3 linguri de gris
  • Prajitura cu mere:
  • mere
  • gris sau pesmet
  • praf de scortisoara si
  • aprox. 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru aluatul saracului se framanta un aluat omogen si molicel din 250 ml de iaurt, o lingurita de bicarbonat, 10 linguri de ulei, 100 g zahar, sare, mirodenii si faina cat cuprinde, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. Cu acest aluat, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.
Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus, 500 g branza de vaci, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 100 g stafide, 2 galbenusuri si 3 linguri de gris. Se amesteca toate la un loc si se intind peste foaia pusa in tava; presaram putin gris, apoi se pune branza, presaram din nou deasupra gris si dam la cuptor. Dupa 25-30 de minute, o scoatem, punem 2 albusuri cu 8 linguri de zahar si lasam pana se usuca putin albusul.
Prajitura cu mere - merele se dau pe razatoare cu coaja cu tot. in tava unsa si pudrata cu faina se pune foaie din jumatate de aluat peste care presaram putin gris sau pesmet, apoi punem un strat cat mai gros de mere peste care presaram gris sau pesmet, praf de scortisoara si aprox. 150 g zahar, dupa preferinta. Se pune  cealalta foaie de aluat si o intepam cu furculita ca sa creasca uniform. Se coace  pana devine galben - aurie, apoi se presara cu zahar pudra si se taie rece.


Lasam prajiturile facute din aluatul saracului sa se recaeasca, iar apoi le putem servi.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post