Aluat rapid

Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o foaie de 1 cm grosime, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 100 gr ulei
  • 200 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr margarina

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o foaie de 1 cm grosime, se unge apoi cu margarina frecata spuma si se strange in patru, apoi se lasa sa se odihneasca cateva minute. Dupa aceea se intinde o foaie in care se fac 8 taieturi de la margini, lasand mijlocul netaiat. Aceste fasii de aluat se introc peste mijlocul foii una cate una fata in fata si se lasa in repaus 2 ore, apoi se intinde o foaie de 5 mm grosime. Aceasta se impatureste si se lasa la rece aproximativ 20 de minute. Se repeta operatia de 3 ori, apoi se taie coca in doua si se intind foile de marimea tavii. Se pune una dintre foi pe tava, se asaza deasupra umplutura dorita, se pune cea de-a doua foaie peste umplutura, dupa care se lipesc marginile si se unge cu ulei deasupra. Se introduce in cuptor tava, la copt.


Se serveste calda, taiata in patrate.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Placinta cu mere

Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors