Aluat pentru tarte

Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in mijloc apa si se framanta r

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 gr faina
  • 130 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 1 jumatate pahar apa

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in mijloc apa si se framanta repede. Se strange aluatul in forma rotunda si se lasa sa se odihneasca cateva ore. Se intinde apoi o foaie si se formeaza tartele, care se pun in cuptor la copt.


Se serveste cu diferite umpluturi.

Alte retete:

Saratele

Placinta de dovleac

Chiftele

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors