In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza
In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina.
Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza cele doua cani de faina. Se da compozitia la rece.
Pentru foaie, se cerne faina, cele 6 cani, se presara sarea si se adauga treptat uleiul si apa.
Se obtine un aluat potrivit, care se intinde intr-o foaie cat mai subtire cu ajutorul degetelor.
Se unge cu ciulamaua racita, se intorc marginile foii formandu-se un dreptunghi si se ruleaza.
Se pliaza marginile sub rulou, si se da la rece pentru 20 de minute.
Se taie in patru si se intind patru foi potrivit de subtiri.
Pentru placinta cu dovleac, se intinde prima foaie, se inteapa usor, se presara o lingura gris, se asaza umplutura si a doua foaie.
Se taie, dupa preferinte, se unge cu ulei si se da la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit.
Fierbinte, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Pentru strudele se intinde foaia, se asaza merele (care au fost calite si amestecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara, doua linguri gris) la margine si se ruleaza.
Se asaza in tava la distanta de 1cm, se taie, se ung cu ulei si se coc 50-60 de minute.
Pofta buna!
Reteta Aluat pentru placinte si strudele a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Strudel croco-zemos cu visine si alune (de post),
Melcisori cu nuca (de post)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post