Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se
Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se acopera si se pune la frigider, aproximativ 30 de minute. Se freaca apoi untul, se da prin faina si se lasa putin la frigider. Aluatul se intinde , iar in mijlocul lui se intinde untul. Se impacheteaza si se intinde aluatul de 4 ori, la intervale de 20-30 de minute, timp in care va sta la frigider. Foietajul obtinut se coace in cuptorul incins 20-25 de minute, pana se rumeneste.
Alte retete culinare:
Cozonac moldovenesc
Aluat frantuzesc
Cornulete cu rahat
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios