Acest aluat poate fi umplut cu branza, carne sau altele. Pentru a-l realiza, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt sau margarina, zeama de lamaie, sare, apa.
Se face un aluat din 250 g faina si untul taiat in bucatele mici. Se framanta repede si se intinde o foaie patrata, groasa de 2 cm, se aseaza pe o farfurie presarata cu faina si se pune la rece. Se prepara un aluat din restul de 250 g de faina, cu apa, zeama de lamaie si sare, framantand bine cu mana.
Se aduna in forma de minge, se acopera si se lasa sa se odihneasca 20-30 de minute. Se intinde o foaie in asa fel incat sa fie de 2 ori mai lata si ceva mai lunga decat foaia de unt. Foaia de unt se aseaza la mijloc si se acopera cu colturile foii de apa, in forma de plic, apasand bine marginile cu degetul.
Se presara planseta cu faina, se intinde o foaie patrata, groasa de 1 cm, se impatureste in patru si se da la rece pentru 30-40 de minute. Dupa ce se repeta operatia de 3 ori, se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie cu paharul rotocoale sau cu cutitul bucati patrate. In mijlocul bucatilor de coca se pune umplutura dorita (branza, carne etc.), se ung cu ou si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Poate fi umplut cu branza, carne, etc.
Alte retete recomandate:
Pandispan simplu
Placinta cu spanac
Prajitura cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post