Acest aluat poate fi umplut cu branza sau carne. Pentru a-l realiza, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, galbenus, unt sau margarina, sare, zeama de lamaiie.
Din 200 g faina, un galbenus, zeama de lamaie, sarea si apa se framanta o coca potrivit de tare, se aduna in forma de minge si se acopera. In acest timp se amesteca 250 g unt sau margarina cu 100 g faina, se framanta repede si se lasa la o parte.
Din coca de apa se intinde o foaie de grosimea unui creion, in mijlocul careia se aseaza coca de unt, care se turteste dandu-i-se forma patrata, de trei ori mai mica decat foaia pe care este asezata. Se acopera cu foaia mare in forma de plic, se pune pe o farfurie si se tine pe gheata 1/4 ora.
Se presara planseta cu putina faina si se intinde o foaie mai mult patrata decat rotunda. Se impatura in trei pe lung si in trei pe lat. Se pune la gheata pentru 20—30 min. Aceasta operatie se repeta de patru ori. La urma se intinde o foaie patrata, se taie fasii late de patru degete si fiecare fasie in patrate. In coltul fiecarui patrat se pune umplutura dorita : branza, carne, acoperind cu celalalt colt. Se coace la foc potrivit.
Indiferent de umplutura aleasa, poate fi servit atat cald, cat si rece.
Alte retete recomandate:
Mancare de mazare
Ciuperci la cuptor
Pandispan pufos
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios