Aluat frantuzesc

Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si se tine la rece 20-30 de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 galbenus
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • apa
  • 60 gr faina
  • pentru unt

Mod de preparare

Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si se tine la rece 20-30 de minute. Se framanta apoi untul, cu faina, dupa care i se da forma dreptunghiulara si se pune la rece. Se intinde apoi aluatul in forma de dreptunghi si se pune la mijlocul lui dreptunghiul de unt.Se impacheteaza cu aluatul, se intorc marginile peste unt, in forma de plic, apoi se pune la frigider pentru 20 de minute. Se scoate din frigider, se intinde o foaie lunga, de 1,5 cm, care se impatureste in 3 sau 4 si se da din nou la rece. Se repeta operatia de 4-5 ori, cu pauzele de cate de 20 minute la frigider.


Se tine foietajul obtinut, crud, la frigider, pana la folosire, invelit intr-un servet subtire. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tiramisu Placinta cu mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors