Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si puti
Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si putina apa pana ce se formeaza o coca potrivit de moale. Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie lunga, in forma de dreptunghi. Deasupra se asaza prima coca, cea din unt si faina si se intinde cu un sucitor peste prima foaie. Se imparte foaia in trei parti, marcate superficial prin linii trase cu cutitul. Partea de sus se intinde peste partea din mijloc, iar partea de jos peste prima, apoi la dreptunghiul obtinut se trece partea stanga pe mijloc si partea dreapta peste stanga. Se pune apoi la rece aproximativ jumatate de ora. Se intinde din nou foaia si iar se strange dupa indicatiile date anterior. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Dupa aceea se intinde o foaie groasa de jumatate deget, se taie rondele cu paharul, se ung marginile cu albus batut, se pune umplutura iar deasupra se acopera cu o rondea ceva mai mica. Se ung rondelele cu galbenus, tava se uda cu apa rece, se asaza pateurile in tava si se pun in cuptorul fierbinte cu focul mare la inceput pana cresc si se desfac. Nu se deschide cuptorul 15 minute.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Chec pufos
Placinta de dovleac
Placinta cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post