Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme pufoase. Aluatul este foarte usor de preparat si iese garantat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • intre 5 si 10 linguri de zahar
  • in functie de cat de dulce se doreste aluatul
  • o lingurita de amoniac stins cu putin otet sau lamaie
  • aprox. 700gr. faina.

Mod de preparare

Pentru aluat dulce pentru placinta se amesteca ouale cu apa, uleiul, zaharul, sarea, amoniacul stins pana se topeste zaharul apoi se incorporeaza si faina.

Se framanta apoi pe planseta si se mai presara faina daca este necesar pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de planseta.

Se lasa sa se odihneasca 20 de min.sub un prosop curat dupa care se imparte in doua parti egale din care se vor intinde cu sucitorul, pe rand, cele doua foi de placinta.


Aluatul dulce pentru placinta se poate folosi la placinta cu mere, cu branza dulce sau cu dovleac, sau pentru o placinta delicioasa cu cirese.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Guguluf cu sos de ciocolata

Guguluf cu sos de ciocolata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide