Aluat de unt

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 1 dl apa
  • un varf de lingurita sare.

Mod de preparare

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede cu mana fara sa cautam a obtine un amestec desavarsit. Se da la rece sa se  dihneasca 20 de minute. Se intinde foaia si se intrebuinteaza la fel ca aluatul frantuzesc.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors