Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca

Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta de aluat care se poate folosi la orice umplutura. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou intreg
  •  1 lingurita zahar pudra
  • 1 pahar mare (de apa) cu faina
  • 1 pahar mic (de vin ) cu smantana

Mod de preparare

Aluatul pentru placinta se va face astfel: punem intr-un castron un pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina sau unt( poate fi l00gr. unt sau un jumatate pachet de margarina). Se framanta bine si se intinde. Apoi din tot aluatul se formeaza un sul si se da forma unei armonici. Se taie in doua si se taie cu sucitorul, se pune in tava. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urma se pun merele, branza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra si se înteapa cu furculita pentru a nu face basici. Merele nu trebuie prajite, se pun curatate si date prin razatoare, însa crude si se poate pune si scortisoara. Dupa ce s-a copt se iasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra. Se taie in tava.


Alte retete culinare recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors