Aluat de placinta

Faina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul in doua si se formeaza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 5 linguri smantana
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Faina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul in doua si se formeaza doua foi mai subtiri. La mijloc, se umplu foile cu branza de vaci sau mere si se baga tava la cuptor.


Placinta se serveste calda.

Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Tiramisu

Prajitura cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors