Aluat de placinta

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10 ori de masa, dupa care se framanta din nou. Se lasa in repaus aproximativ 10 minute, dupa care se framanta iar. Se lasa din nou la odihnit vreo 15 minute, dupa care se intinde o foaie de 1 cm grosime. Se strange ca la aluatul frantuzesc si se pune la rece 20 de minute, apoi se intinde din nou si se strange. Se repeta operatia de 3 ori. Se ia aluatul si se imparte in doua, se intind 2 foi care se umplu cu orice fel de compozitie si se da placinta la cuptor.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Prajitura cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors