Aluat de paste cu verdeturi

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si verdeata tocata marunt. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre cen

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina alba (Tip „00)
  • 5 oua mari
  • 200 gr verdeata tocata
  • faina grisata pentru pudrare

Mod de preparare

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si verdeata tocata marunt. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1- 2 mm grosime, in functie de ce tip de paste vreti sa faceti.
Alte retete:

Chec pufos

Gogosi pufoase

Aluat pentru clatite

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors