Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si sfecla rosie curatata de coaja si pasata. Cu o furculita, desfaceti usor ouale
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale si sfecla rosie curatata de coaja si pasata. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1- 2 mm grosime, in functie de ce tip de paste vreti sa faceti.
Alte retete:
Aluat pentru clatite
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post