Aluat de foietaj

Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In plus, aluatul de foietaj pregatit in casa este mult mai sanatos decat cel din comert.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat 1:
  • se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml)
  • 4 linguri ulei
  • faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins)
  • eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata).
  • Aluat 2:
  • se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu
  • 7 linguri faina.

Mod de preparare

Reteta o am de la mama "din caiet", am facut-o de mai multe ori cu succes pt placinte dulci sau tip aperitiv. Un mare avantaj pe care mi-l aduce reteta este faptul ca ma scuteste sa mai cumpar foi de foietaj congelate, care sunt ele bune, dar daca le fac eu stiu macar ce am pus in ele.

framantati ingredientele pt primul aluat pana obtineti o compozitie care se desprinde de pe degete si e usor de intins.

Amestecati untul cu cele 7 linguri de faina, sa fie ca o pasta usor de intins.

Din aluatul 1 se intinde o foaie peste care se unge aluatul 2 (in imagine jumatate din cantitati, am intins 2 foi).

Se ruleaza pe lungime si se da la rece pina se mai intareste. Am facut 2 asemenea rulouri pe care le-am taiat in jumatate ==> 4 bucati, fiecare pt cite o foaie. Din fiecare bucata (de rulou) se intinde o foaie relativ subtire - aluatul nu mai trebuie impaturit etc., este deja in straturi pt ca a fost rulat. Pe foaie se pune umplutura dorita, se ruleaza si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare. Eu am facut o placinta cu brinza dulce si am lasat-o 30 min. la 210 gradeC.

Aarata ca un aluat de foetaj adevarat, si este foarte bun. Sper sa va prinda bine reteta, este f usoara (altfel nu stiu daca mi-ar iesi!) si buna - pt mine descoperirea ei a fost o surpriza placuta, o salvare.

Reteta de aluat simplu de foietaj a fost propusa de omide pe forum culinar.


Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – placinta cu branza, carne, ciuperci sau pateuri.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors