Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 120 ml apa. Apoi adaugam,
Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 120 ml apa.
Apoi adaugam, in portii mai mici, 240 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare.
Inainte de prajire mai adaugam 120 ml ulei, apoi diluam cu 120 ml apa. Mai intai, se unge tigaia cu un strat subtire de ulei, iar dupa incalzire, apoi turnam continutul unui polonic mai mic cu compozitie (max. 50 ml), apoi miscam tigaia circular pentru ca aluatul sa se intinda uniform.
Intoarcem clatita, punand sub ea un cutit cu lama lata si turtit, daca aceasta parte este inrosita, apoi prajim si cealalta parte pana se inroseste. Inainte scuturam putin tigaia sa nu se lipeasca aluatul.
Clatita prajita la foc mediu, se rastoarna pe o farfurie plata cu o miscare brusca. Urmatoarea clatita se prajeste fara sa adaugam ulei in tigaie, pentru ca este de ajuns uleiul din compozitia aluatului pentru ca sa nu se lipeasca.
Cu aceasta metoda putem impiedica ca bucataria sa fie plina de fum si sa miroase a ulei incins, iar prajirea merge mai repede.
Inainte sa punem o alta portie de aluat in tigaie, amestecam compozitia. In prealabil, punem tigaia goala pe foc sa se incalzeasca cateva secunde, altfel, aluatul nu se imprastie in tigaie.
Daca se arde aluatul sau, in urma supraincalzirii, se arde uleiul, atunci radem aluatul ars cu cutitul si-l curatam cu o hartie. Dupa care, dam cu ulei tigaia si numai dupa aceea continuam prajirea.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Papanasi fierti
Chec pufos