Zacusca dietetica

Zacusca dietettica se pune fierbinte in borcane si se capseaza, apoi se acopera si se lasa timp de 48 de ore.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete lungi
  • 1
  • 5 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 2 kg ardei si
  • gogosari
  • 500 ml de ulei
  • 2 capatani de usturoi
  • o legatura de cimbru si
  • o legatura de frunze de telina.

Mod de preparare

Pentru zacusca dietetica, se pun pe fundul cratitei rosiile tocate fara pielita, ardeii, ceapa si usturoiul. Vinetele, curatate de coaja, taiate cubulete si oparite in apa cu sare, se scurg si se pun si ele peste rosii si ardei. Deasupra se adauga uleiul, sare, piper, patrunjel si cimbru. Se acopera cu un capac si se pun la cuptor sa fiarba pana se face ca o pasta, iar uleiul se ridica deasupra. Se pune fierbinte in borcane si se capseaza, apoi se acopera si se lasa timp de 48 de ore.


Zacusca dietetica se serveste pe paine.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de biscuiti cu banane

Cunosc aceasta reteta de cand eram prin clasa a IV a de la o vecina, dar in varianta de post. Multi ani, in zilele de post am...

Rulada de biscuiti cu banane
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide