Zacusca este un preparat traditional pe care gospodinele il pregatesc in fiecare toamna. Azi va prezint o reteta delicioasa de zacusca de vinete la care ii puteti adauga si ghebe pentru un plus de gust si aroma.
Rosiilele-am spalat, le-am taiat in sferturi si le-am pus intr-un ceaun unde am calit 3 catei de usturoi in putin ulei. Am fiert cam 20 min. Dupa ce s-au racit , am mixat cu blenderul si am strecurat prin sita. Am pus in ceaun si am fiert pana ce continutul a scazut la jumatate.
Am spalat borcanele, apoi le-am sterilizat.
Ghebele le-am spalat, le-am pus in apa cu putina sare si am lasat pana a dat in cateva clocote, apoi le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs.
Am curatat ceapa ,morcovii si le-am tocat marunt.
Am copt vinetele, ardeii si gogosarii … apoi le-am curatat foarte bine.
Am tocat vinetele cu cutitul de lemn ,iar ardeii si gogosarii i-am taiat fasii.
Am calit ceapa si morcovii, am adaugat vinetele, ardeii si gogosarii.
Am adaugat sucul de rosii, 5 foi de dafin, boabe de piper si sare.
Am fiert mai bine de 3 ore, am pus in 5 borcane iar in restul de zacusca am pus ghebele tocate mai mare si am mai fiert vreo 20 min, in total au iesit 8 borcane (800 ml).
La sfarsit am mai sterilizat borcanele in cuptor 20 min...dar nu cred ca necesita pentru ca nu are cum sa reziste prea mult" !!!Delicios!!!
Reteta de zacusca cu sau fara ghebe a fost propusa de mariette pe forum culinar.
Pastrati zacusca cu sau fara ghebe in paturi pana se raceste, apoi depozitati-o in camara la loc ferit de razele soarelui.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post