Zacusca de peste

Sunt nascuta si crescuta intr-o comunitate de pescari de la Dunare si este imposibil ca sa-mi lipseasca asemenea bunatate din camara.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg macrou
  • 1kg ceapa
  • 1kg ardei kapia
  • 2kg rosii
  • 300ml otet
  • 2linguri zahar
  • 2frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • 2ardei iuti
  • 1capatana mica de usturoi
  • 2cani cu ulei

Mod de preparare

Pestele curatat,fara cap si coada,bine spalat,portionat,se pune intr-un vas cu apa cat sa-l cuprinda,se adauga 200ml otet si 2linguri cu sare

Se lasa la fiert 30min,se scoate,dupa ce s-a racit se dezoseaza apoi se lasa deoparte pe farfurie.

In vasul de tuci cu ulei se caleste ceapa,ardeiii,usturoi,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat,dupa 15min se adauga rosiile la fel tocate dar trecute prin sita pentru eliminarea semintelor,se adauga sare,putin cimbru,iar dupa ce a scazut se adauga si pestele,se amesteca totul bine,iar dupa 30min de fiert,se adauga restul de otet,zahar,se mai lasa cateva minute,se potriveste de gust,apoi se pune zacusca in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se sterilizeaza 30min din momentul fierberii.

Se scot din oala a doua zi si se depoziteaza la camara!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce