Sunt nascuta si crescuta intr-o comunitate de pescari de la Dunare si este imposibil ca sa-mi lipseasca asemenea bunatate din camara.
Pestele curatat,fara cap si coada,bine spalat,portionat,se pune intr-un vas cu apa cat sa-l cuprinda,se adauga 200ml otet si 2linguri cu sare
Se lasa la fiert 30min,se scoate,dupa ce s-a racit se dezoseaza apoi se lasa deoparte pe farfurie.
In vasul de tuci cu ulei se caleste ceapa,ardeiii,usturoi,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat,dupa 15min se adauga rosiile la fel tocate dar trecute prin sita pentru eliminarea semintelor,se adauga sare,putin cimbru,iar dupa ce a scazut se adauga si pestele,se amesteca totul bine,iar dupa 30min de fiert,se adauga restul de otet,zahar,se mai lasa cateva minute,se potriveste de gust,apoi se pune zacusca in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se sterilizeaza 30min din momentul fierberii.
Se scot din oala a doua zi si se depoziteaza la camara!