Zacusca de peste (Crap)

Pentru zacusca de peste aveti nevoie de 6 kg peste (crap curatat si viscerat). Este foarte buna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 kg peste (crap curatat si viscerat)
  • 1
  • 5 l ulei
  • 2
  • 5 kg gogosari copti
  • 2
  • 5 kg morcov fiert
  • 2
  • 5 kg ceapa calita
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • cimbru si
  • enibahar.

Mod de preparare

Pentru zacusca de peste (Crap) se pun la fiert 1 l de apa, 300 ml de otet, 500 ml de ulei, doua linguri de zahar, sarea si mirodeniile. Dupa primul clocot se pune pestele si se lasa la foc domol sa fiarba timp de trei pana la patru ore, pana scade apa. Dupa ce s-a racit, se da prin masina de tocat si tot prin masina se toaca si morcovul, ceapa si ardeii, apoi se pun la fiert cu restul de ulei, dupa care se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se da gust de sare si fierbinte se pune in borcane care se sterilizeaza timp de 30 de minute in prima zi si 30 de minute a doua zi.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide