Pentru zacusca de patlagele verzi va trebuie 1 kg ceapa, 3 kg patlagele, 1,5 kg gogosari.
Pentru zacusca de patlagele verzi, se taie ceapa marunt si se fierbe intr-un amestec facut din 250 ml de ulei si 250 ml de apa. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga patlagelele taiate in rondele groase si gogosarii taiati in felii mari, apoi se adauga restul de ulei, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se presara putin zahar. Dupa ce se fierbe timp de treizeci de minute, se adauga sucul de rosii fiert si strecurat, apoi se fierbe pana ce este suficient de consistent – nu se invarte cu lingura, ci se scutura cratita ca sa nu se sfarame gogonelele si gogosarii. Se pune in borcane mici, se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza timp de douazeci de minute.
Zacusca de patlagele verzi se serveste pe paine.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post